What are you looking for?
Loading

Aardappelpoffertjes

300     gram                 aardappelen (geschild en ongeveer 15 minuten gaar gekookt)
150      gram                courgette (gewassen)

100      gram                zelfrijzend bakmeel
100      ml                     melk
2                                    eieren
1          tl                        bakpoeder
1          scheutje           olijfolie (of margarine)
1          snufje               peper en zout

Kom, stamper, grove rasp, spatel of mixer, poffertjespan

1. Stamp de gekookte aardappelen fijn in een kom 
2. Rasp de courgette boven de kom
4. Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, melk en eieren toe
5. Meng alles tot een beslag
6. Breng op smaak met peper en zout
7. Verhit de poffertjespan en vet hem goed in met olijfolie of margarine
8. Bak de poffertjes aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn

Strooi (Parmezaanse) kaas over de aardappelpoffertjes!