Van de schooltuin oogst je
300 gram aardappelen (geschild en ongeveer 15 minuten gaar gekookt)
150 gram courgette (gewassen)
Dit heb je verder nodig
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 ml melk
2 eieren
1 tl bakpoeder
1 scheutje olijfolie (of margarine)
1 snufje peper en zout
Dit gebruik je
Kom, stamper, grove rasp, spatel of mixer, poffertjespan
Aan de slag
1. Stamp de gekookte aardappelen fijn in een kom
2. Rasp de courgette boven de kom
4. Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, melk en eieren toe
5. Meng alles tot een beslag
6. Breng op smaak met peper en zout
7. Verhit de poffertjespan en vet hem goed in met olijfolie of margarine
8. Bak de poffertjes aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn
Zo serveer je het
Strooi (Parmezaanse) kaas over de aardappelpoffertjes!