Van de schooltuin oogst je
1 courgette (gewassen)
1 handje muntblaadjes
Dit heb je verder nodig
50 gram feta (of andere kaas)
2 el olijfolie
1,5 el tarwebloem
1 snufje peper en zout
Dit gebruik je
Kom, vergiet, blender of keukenmachine
Aan de slag
1. Rasp de courgette
2. Wikkel de geraspte courgette in een theedoek
3. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette
4. Hak de muntblaadjes fijn
5. Stop de courgette, muntblaadjes en tarwebloem in een kom
6. Meng alles met de hand
7. Breng op smaak met peper en zout
8. Verkruimel de feta boven de kom
9. Meng alles weer goed met de hand
10. Vorm vier stevige pannenkoekjes
11. Verhit de koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur
12. Bak de pannenkoekjes twee minuten aan beide zijden (totdat ze goudbruin zijn)
Zo serveer je het
Serveer deze courgettepannenkoekjes met een groene salade erbij.