What are you looking for?
Loading

Bietenspread

120     gram                 biet (rauw, gesneden)
30       gram                 zonnebloempitten 
2         teentjes            knoflook

220      gram                witte bonen (gekookt)
sap                                van een halve citroen
                                      peper en zout

Kom, vergiet, blender of keukenmachine

1. Week de zonnebloempitten van te voren in warm water (ongeveer 30 tot 60 minuten)
2. Giet de zonnebloempitten af
3. Spoel de zonnebloempitten goed af onder de kraan 
4. Doe alle ingrediƫnten in een blender/ keukenmachine
5. Blend totdat je een mooie egale bietenspread hebt
6. Breng op smaak met peper en zout

Deze bietenspread kan je ongeveer vijf dagen bewaren.
Dat doe je in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Deze bietenspread is lekker met groentestengels of op een wrap, met tortillachips, bij gegrilde groenten en natuurlijk op brood.