Van de schooltuin oogst je
120 gram biet (rauw, gesneden)
30 gram zonnebloempitten
2 teentjes knoflook
Dit heb je verder nodig
220 gram witte bonen (gekookt)
sap van een halve citroen
peper en zout
Dit gebruik je
Kom, vergiet, blender of keukenmachine
Aan de slag
1. Week de zonnebloempitten van te voren in warm water (ongeveer 30 tot 60 minuten)
2. Giet de zonnebloempitten af
3. Spoel de zonnebloempitten goed af onder de kraan
4. Doe alle ingrediƫnten in een blender/ keukenmachine
5. Blend totdat je een mooie egale bietenspread hebt
6. Breng op smaak met peper en zout
Zo bewaar je het
Deze bietenspread kan je ongeveer vijf dagen bewaren.
Dat doe je in een afgesloten bakje in de koelkast.
Zo serveer je het
Deze bietenspread is lekker met groentestengels of op een wrap, met tortillachips, bij gegrilde groenten en natuurlijk op brood.