Van de schooltuin oogst je
300 gram tuinbonen (uit de peul, 7 minuten gekookt)
3 handjes doperwten (uit de peul, 7 minuten gekookt)
1 courgette
1 ui
blaadjes en bloemen bieslook, venkel, Oost-Indische kers, munt en tijm
Dit heb je verder nodig
1 rol kant- en klaar bladerdeeg (ongeveer 25 x 15 cm)
100 gram feta
4 el olijfolie
1 citroen
peper en zout
Dit gebruik je
Bakplaat, mes, snijplank, rasp
Aan de slag
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
3. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat
4. Snijd de courgette en de ui
5. Verdeel de gesneden courgette, ui, gekookte tuinbonen en doperwten over het bladerdeeg
6. Bestrooi alles met flink wat peper en zout
7. Rasp de citroen erboven
8. Verkruimel de feta erboven
9. Besprenkel alles met olijfolie
10. Zet de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg ongeveer 18 tot 25 minuten (totdat het goudbruin is)
11. Zet de bakplaat 5 minuten onder de grill (op de hoogste stand)
12. Haal de moestuintaart uit de oven
13. Breng de moestuintaart op smaak met bieslook, venkel, oost-indische kers, munt en tijm