What are you looking for?
Loading

Rabarbertaart

500    gram                  rabarber

250    gram                  bloem (gezeefd)
125    gram                  plantaardige boter
75      gram                  amandelmeel
50 + 75 gram              suiker
6        eetlepels           water
2        eetlepels           gebroken lijnzaad

Oven, theedoek, springvorm ⌀ 24 cm

1. Doe het lijnzaad in een kom
2. Voeg zes eetlepels water toe
3. Laat dit een paar minuten staan
4. Meng de bloem, 50 gram suiker, boter en de helft van het lijnzaadmengsel tot een deeg
5. Dek de kom af met een theedoek
6. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast
7. Na een uur verwarm je de oven voor op 200 graden
8. Meng het amandelmeel met 75 gram suiker en het overige lijnzaadmengsel tot een amandelspijs
9. Vet de springvorm in met een restje boter 
10. Verdeel het deeg over de bodem (met je handen gaat het makkelijkst!)
7. Maak aan de randen van de springvorm een opstaand randje aan het deeg
8. Verdeel het amandelspijs over het deeg
9. Snijd de rabarber in stukken van 5 centimeter
10. Leg de stukjes rabarber op het spijs
11. Bak de rabarbertaart op 200 graden in 35 minuten gaar