Van de schooltuin oogst je
500 gram rabarber
Dit heb je verder nodig
250 gram bloem (gezeefd)
125 gram plantaardige boter
75 gram amandelmeel
50 + 75 gram suiker
6 eetlepels water
2 eetlepels gebroken lijnzaad
Dit gebruik je
Oven, theedoek, springvorm ⌀ 24 cm
Aan de slag
1. Doe het lijnzaad in een kom
2. Voeg zes eetlepels water toe
3. Laat dit een paar minuten staan
4. Meng de bloem, 50 gram suiker, boter en de helft van het lijnzaadmengsel tot een deeg
5. Dek de kom af met een theedoek
6. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast
7. Na een uur verwarm je de oven voor op 200 graden
8. Meng het amandelmeel met 75 gram suiker en het overige lijnzaadmengsel tot een amandelspijs
9. Vet de springvorm in met een restje boter
10. Verdeel het deeg over de bodem (met je handen gaat het makkelijkst!)
7. Maak aan de randen van de springvorm een opstaand randje aan het deeg
8. Verdeel het amandelspijs over het deeg
9. Snijd de rabarber in stukken van 5 centimeter
10. Leg de stukjes rabarber op het spijs
11. Bak de rabarbertaart op 200 graden in 35 minuten gaar