Van de schooltuin oogst je
75 gram rucola
75 gram zonnebloempitten
1 teentje knoflook
Dit heb je verder nodig
6 el olijfolie
1 scheutje citroensap
1 snufje zout
Dit gebruik je
Kom, vergiet, blender of keukenmachine
Aan de slag
1. Was de rucola in een vergiet
2. Verwijder de harde steeltjes van de rucola
3. Stop de rucola in een kom
4. Pel het teentje knoflook
5. Snijd de knoflook in plakjes
6. Maal de zonnebloempitten, rucola, knoflook en olijfolie tot een smeuïge pesto.
7. Breng de pesto op smaak met citroensap en zout
Zo bewaar je het
Deze pesto kan je ongeveer vijf dagen bewaren.
Dat doe je in een afgesloten bakje in de koelkast.
Zo serveer je het
Deze pesto is lekker met groentestengels of op een wrap, met tortillachips, bij gegrilde groenten en natuurlijk op brood.