Dit heb je nodig
1 blik (400 gr.) kikkererwten
5 eetlepels sesampasta (Tahin)
1 citroen (geperst)
5 eetlepels olijfolie
1 scheutje water
1 snufje komijnpoeder en zout
En van de schooltuin oogst je
1 biet (of zoete aardappel, een stuk van een pompoen)
(gewassen, gesneden en ongeveer 25 minuten gekookt)
1 hand vol rucola (of basilicum, peterselie)
(gewassen en gesneden)
2 tenen knoflook (gesneden)
Dit gebruik je
Eetlepel, kom, staafmixer, citruspers, mes
Aan de slag
1. Stop de sesampasta en het citroensap in een kom
2. Roer dit met een eetlepel tot een dikke pasta
3. Roer voorzichtig het water erdoor
4. Voeg de gekookte biet samen met de kikkererwten, olijfolie en knoflook toe
5. Meng dit met de staafmixer tot een gladde hummus
6. Breng op smaak met komijnpoeder en zout
Zo bewaar je het
Deze schooltuinhummus kan je ongeveer vijf dagen bewaren.
Dat doe je in een afgesloten bakje in de koelkast.
Zo serveer je het
Hummus is lekker met groentestengels of op een wrap, met tortillachips, bij gegrilde groenten en natuurlijk op brood.