What are you looking for?
Loading

Schooltuinhummus

1          blik (400 gr.)    kikkererwten 
5          eetlepels          sesampasta (Tahin)
1                                    citroen (geperst)
5          eetlepels          olijfolie
1          scheutje           water
1          snufje               komijnpoeder en zout

1                                  biet (of zoete aardappel, een stuk van een pompoen) 
                                    (gewassen, gesneden en ongeveer 25 minuten gekookt)
1          hand vol          rucola (of basilicum, peterselie) 
                                    (gewassen en gesneden)
2          tenen              knoflook (gesneden)

Eetlepel, kom, staafmixer, citruspers, mes

1. Stop de sesampasta en het citroensap in een kom 
2. Roer dit met een eetlepel tot een dikke pasta
3. Roer voorzichtig het water erdoor
4. Voeg de gekookte biet samen met de kikkererwten, olijfolie en knoflook toe
5. Meng dit met de staafmixer tot een gladde hummus
6. Breng op smaak met komijnpoeder en zout

Deze schooltuinhummus kan je ongeveer vijf dagen bewaren.
Dat doe je in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Hummus is lekker met groentestengels of op een wrap, met tortillachips, bij gegrilde groenten en natuurlijk op brood.