Dit heb je nodig
1 hand vol pitten (pompoen-, zonnebloem- of pijnboompitten)
1 hand vol Parmezaanse kaas (geraspt)
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
1 snufje peper en zout
En van de schooltuin oogst je
2 handen vol vogelmuur (of winterpostelein, hondsdraf, wortelloof)
1 teen knoflook
Dit gebruik je
Koekenpan, vergiet, snijplank, mes, rasp, kom, staafmixer
Aan de slag
1. Rooster de pitten in een koekenpan totdat zij goudbruin zijn
2. Was de vogelmuur in een vergiet
3. Snijd het in stukken
4. Stop de vogelmuur samen met de pitten, kaas, citroensap, olijfolie en knoflook in een kom
5. Meng dit met de staafmixer tot een smeuïge pesto met stukjes
6. Breng op smaak met peper en zout
Zo bewaar je het
Deze schooltuinpesto kan je ongeveer een week bewaren.
Dat doe je in de koelkast, maar invriezen kan ook.
Wat is vogelmuur?
Vogelmuur is een plant met veel groene blaadjes en kleine witte bloemetjes.
De plant is eetbaar, dus plukken en smullen maar.
Deze plant groeit en verspreid zich snel.
Als je niet oppast dan zit jouw tuintje er straks helemaal onder.
Het wordt daarom ook wel onkruid genoemd.