What are you looking for?
Loading

Schooltuinpesto

1          hand vol          pitten (pompoen-, zonnebloem- of pijnboompitten)
1          hand vol          Parmezaanse kaas (geraspt)
1          eetlepel           citroensap
3          eetlepels         olijfolie
1          snufje              peper en zout

2          handen vol      vogelmuur (of winterpostelein, hondsdraf, wortelloof) 
1          teen                  knoflook

Koekenpan, vergiet, snijplank, mes, rasp, kom, staafmixer

1. Rooster de pitten in een koekenpan totdat zij goudbruin zijn
2. Was de vogelmuur in een vergiet
3. Snijd het in stukken
4. Stop de vogelmuur samen met de pitten, kaas, citroensap, olijfolie en knoflook in een kom
5. Meng dit met de staafmixer tot een smeuïge pesto met stukjes
6. Breng op smaak met peper en zout

Deze schooltuinpesto kan je ongeveer een week bewaren.
Dat doe je in de koelkast, maar invriezen kan ook.

Vogelmuur is een plant met veel groene blaadjes en kleine witte bloemetjes.
De plant is eetbaar, dus plukken en smullen maar.
Deze plant groeit en verspreid zich snel.
Als je niet oppast dan zit jouw tuintje er straks helemaal onder. 
Het wordt daarom ook wel onkruid genoemd.