Dit heb je nodig
1 eetlepel azijn
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
1 snufje peper en zout
En van de schooltuin oogst je
1 koolrabi (of biet, wortel, knolselderij, courgette)
10 blaadjes Nieuw-Zeelandse spinazie (of sla)
Dit gebruik je
Vergiet, schilmes, rasp, kom, vork, eetlepel
Aan de slag
1. Was de groenten in een vergiet
2. Meng met een vork de azijn, honing, olijfolie, peper en zout in een kom
3. Schil de koolrabi
4. Rasp de koolrabi boven de kom
5. Meng alles goed
6. Schep met een eetlepel de koolrabi op een blaadje spinazie
Zo bewaar je het
Deze schooltuinsnack kan je ongeveer een dag bewaren.
Dat doe je in een afgesloten bakje in de koelkast.
Wat is koolrabi?
Koolrabi is een koolplant, maar dan in de vorm van een knol.
Je eet het rauw, maar roosteren of koken kan ook.