What are you looking for?
Loading

Schooltuinsnack

1          eetlepel           azijn
1          eetlepel           honing
2          eetlepels         olijfolie
1          snufje              peper en zout

1                                   koolrabi (of biet, wortel, knolselderij, courgette)
10        blaadjes          Nieuw-Zeelandse spinazie (of sla)

Vergiet, schilmes, rasp, kom, vork, eetlepel

1. Was de groenten in een vergiet
2. Meng met een vork de azijn, honing, olijfolie, peper en zout in een kom
3. Schil de koolrabi
4. Rasp de koolrabi boven de kom
5. Meng alles goed
6. Schep met een eetlepel de koolrabi op een blaadje spinazie

Deze schooltuinsnack kan je ongeveer een dag bewaren.
Dat doe je in een afgesloten bakje in de koelkast.

Koolrabi is een koolplant, maar dan in de vorm van een knol.
Je eet het rauw, maar roosteren of koken kan ook.