What are you looking for?
Loading

Schooltuinsoep

1          liter      water
2                      bouillonblokjes 
1          snufje  peper

veel                 harde groenten, zoals wortel, biet, venkel, aardappel, ui en koolrabi
                        zachte groenten, zoals Nieuw-Zeelandse spinazie en courgette
                        kruiden, zoals peterselie en bieslook
1          teen    knoflook
 

Vergiet, snijplank, mes, soeppan, soeplepel, knoflookpers, fornuis

1. Was de groenten in een vergiet
2. Snijd de groenten in kleine stukjes en dop de tuinbonen
3. Vul de soeppan met het water en de bouillonblokjes
4. Breng dit aan de kook
4. Voeg de harde groenten toe
5. Pers de knoflook boven de soep
6. Voeg na 10 minuten de zachte groenten toe
7. Kook de soep tot alle groenten gaar zijn (+/- 15 minuten)
8. Voeg de kruiden toe
9. Breng op smaak met peper

Deze schooltuinsoep kan je ongeveer twee dagen bewaren.
Dat doe je in een pan met de deksel erop in de koelkast. 

Heb je veel groenterestjes over? 
Gooi ze niet weg, maar maak er een lekkere groentesoep van.