Dit heb je nodig
1 liter water
2 bouillonblokjes
1 snufje peper
En van de schooltuin oogst je
veel harde groenten, zoals wortel, biet, venkel, aardappel, ui en koolrabi
zachte groenten, zoals Nieuw-Zeelandse spinazie en courgette
kruiden, zoals peterselie en bieslook
1 teen knoflook
Dit gebruik je
Vergiet, snijplank, mes, soeppan, soeplepel, knoflookpers, fornuis
Aan de slag
1. Was de groenten in een vergiet
2. Snijd de groenten in kleine stukjes en dop de tuinbonen
3. Vul de soeppan met het water en de bouillonblokjes
4. Breng dit aan de kook
4. Voeg de harde groenten toe
5. Pers de knoflook boven de soep
6. Voeg na 10 minuten de zachte groenten toe
7. Kook de soep tot alle groenten gaar zijn (+/- 15 minuten)
8. Voeg de kruiden toe
9. Breng op smaak met peper
Zo bewaar je het
Deze schooltuinsoep kan je ongeveer twee dagen bewaren.
Dat doe je in een pan met de deksel erop in de koelkast.
Voorkom voedselverspilling
Heb je veel groenterestjes over?
Gooi ze niet weg, maar maak er een lekkere groentesoep van.