Van de schooltuin oogst je
2 venkelknollen (rauw, gesneden)
2 appels
2 handjes (veld)sla
2 handjes walnoten
Dit heb je verder nodig
1 handje rozijnen
Dit gebruik je
Kom, mes, snijplank
Aan de slag
1. Was de (veld)sla
2. Stop de (veld)sla in een kom
3. Was de venkel
4. Snijd de venkel in de lengte doormidden
5. Verwijder de harde kern onderaan de venkel
6. Snijd de venkel in superdunne, halve ringen
7. Verdeel de venkel over de (veld)sla
7. Was de appel
8. Snijd de appel in dunne plakjes
9. Verdeel de appel over de (veld)sla en de venkel
10. Strooi de walnoten en rozijnen over de salade
Maak eventueel een lekkere dressing van mosterdzaad (van de schooltuin), olijfolie, azijn, honing, citroensap, peper en zout.
Zo bewaar je het
Deze venkelsalade kan je ongeveer drie dagen bewaren.
Dat doe je in een afgesloten kom in de koelkast.