Van de schooltuin oogst je
1,5 kilo aardappelen (gewassen)
Dit heb je verder nodig
1 el olie (arachide- of zonnebloemolie)
zout
Dit gebruik je
Mes, snijplank, vergiet, theedoek, Airfryer/oven
Aan de slag
1. Snijd frietjes van de aardappelen (je kan ze schillen, maar dat hoeft zeker niet)
2. Zet de gesneden frietjes 30 minuten in een kom met koud water
3. Giet de frietjes af boven een vergiet
4. Spoel de frietjes onder de kraan af (totdat het water helder is)
5. Dep de frietjes goed droog met een theedoek
6. Stel de Airfryer in op 120 graden (of de oven op 200 graden)
7. Doe de friet zonder olie in de Airfryermand (of leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier)
8. Bak de frietjes 10 minuten in de Airfryer (of 20 minuten in de oven)
9. Besprenkel de frietjes met olie
10. Verhoog de temperatuur van de Airfryer naar 180 graden (of de oven naar 220 graden)
11. Bak de frietjes in 22 minuten mooi krokant (of 10 minuten in de oven)
12. Leg de frietjes in een grote kom of serveer ze direct op de borden
12. Breng op smaak met zout